Digitalt Arbeid

På starten av semesteret så måtte vi lære oss å tilegne et eget domene, som vi skulle legge ut blogger ukentlig på. Vi fikk hver uke tildelt et nytt tema, som vi skulle skrive om på bloggene våres. Dette innlegget skal jeg bruke til å forklare hvordan jeg har jobbet på digitalt vis med blogginnleggene. 

Jeg har brukt mange ulike plattformer og programmer, for å kunne finne informasjon om de ulike temaene jeg har måttet skrive om. Google er selvfølgelig et av de plattformene jeg har brukt mest, deres søkemotor har hjulpet meg mye til å finne frem enklere til relevant informasjon. Jeg har også brukt Youtube som en plattform for informasjonssøk, her har jeg hørt forskere og intelligente mennesker som forklarer temaene jeg skulle skrive om grundig. Google Docs er også en plattform som har forenklet prosessen av å jobbe sammen med andre mennesker. Denne har jeg brukt til å ta notater med venner i timene, og jeg har brukt det til å løse oppgaver med medstudenter selv om vi sitter langt fra hverandre. 

Sosiale Medier

Jeg bruker ofte sosiale medier flere ganger om dagen. Jeg bruker vanligvis mye tid på plattformer som Snapchat, Instagram, og Facebook. Disse plattformene bruker jeg til å kommunisere med folk, og snakke med flere av gangen. Ved å være aktiv på sosiale medier, så kan man overvåke hva andre legger ut, dette kan være artikler som kanskje er av relevans for deg. Ved å lese saker som andre diskuterer på sosiale medier, så kan du alltid være oppdatert. Sosiale medier sikrer deg en systematisk informasjon fra flere vinkler, samt så har man kunnskap om temaene som interesserer alle andre mennesker. I tilegg så tilegner du deg fersk informasjon på en mer effektiv måte. 

LinkedIn

Et av plattformene som alle lærere har vært opptatt av, at vi skulle bli flinkere til å bruke er LinkedIn. Denne plattformen medbringer mange fordeler, det hjelper deg å bygge flere digitale nettverk. I tillegg så gjør man seg mer synlig, for arbeidsgivere i arbeidsmarkedet. På LinkedIn så må man være aktiv daglig, ved å legge ut innlegg, og dele de innleggene som andre har lagt ut. Det er også viktig å følge mange mennesker som jobber innen samme bransje eller folk som kan tilby deg jobber for eksempel frem i tid. Man må gjøre seg mest mulig synlig, for alle som befinner seg på LinkedIn. Det viktigste på LinkedIn er å skape en innbydende profil av deg selv, dette øker attraktiviteten din hos mennesker og arbeidsgivere. 

Oppsummering

Å skrive blogg har både vært lærerikt, og spennende. Man kommer seg ut av komfortsonene, og alle kan se det du skriver og samtidig som de kan gi tilbakemelding på stoffet. Det var litt skummelt på starten å legge ut det første innlegget, men denne følelsen gikk over jo flere innlegg man la ut. Ved å skrive blogg har jeg lært å tenke mer kritisk, og skeptisk til kilder jeg velger å bruke. Jeg har lært å skille mellom gode, og dårlig kilder. Det jeg kan si om alt jeg har lært av Arne Krokan, er at dette er noe jeg kommer alltid til å bruk til videre i livet. Og kanskje jeg velger å fortsette å skrive blogg, kanskje dette blir en daglig del av livet mitt. 

Takk for tiden deres!

//Murat Mehaj

Én kommentar til “Digitalt Arbeid”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *