Google Power Search

Dette innlegget skal jeg bruke til å forklare kurset Google Power Search. Google er verdens største søkemotor på nett, og denne søkemotoren har mange forskjellige funksjoner som gjør det enklere å sortere søk etter egne preferanser. Google er en plattform som mange bruker daglig, men effektivititen av bruket øker mer ved å ta i bruk de funksjonene som Google tilbyr. Man kan spare masse tid, og unngå søkeresultater som ikke er det du er ute etter å se. 

Hva er Google Power Search

Google Power Search er et online kurs som mennesker kan gjennomføre, for å kunne bruke søkemotoren på en mer effektiv måte. Disse funksjonene, og teknikkene hjelper mennesker å finne frem til informasjonen som er av relevans for ditt søk. Kurset gjennomgår hvordan Google søkemotoren fungerer i praktisk perspektiv. Kurset foregår i seks ulike deler, der det blir fremstilt ulike videoer, spørsmål og temaer. Dette innlegget skal jeg bruke til å forklare noen av teknikkene jeg innlærte ved å gjennomføre kurset. 

5 tips som forenkler, og øker effektiviteten av Google – søk

 1. Bilde søk 

Alle mennesker har brukt google enn eller annen gang, til å søke etter bilder til ulike formål. Google har store data når det gjelder ulike bilder. Flere ganger når man søker på Google, så hender det at det bildet du var ute etter ikke dukker frem. Ved å ta i bruk «verktøy»funksjonen så kan man filtrere søket etter kriterier, for å kunne finne frem enklere frem til det bildet du er ute etter. Ved å trykke på verktøy knappen så kan man designe søket slik du vil ha det. For eksempel jeg skal søke etter ballonger, men jeg skal filtrere søket sånn at jeg kan bare få frem lilla ballonger.

2. Utelate uønskede resultater

Du har sikkert opplevd å søke et ord på Google, men det dukker opp mange forskjellige unødvendige lenker opp. Fordi søkemotoren kan oppfatte ordet på mange forskjellige måter. Da kan man ta i bruk funksjoner som ekskluderer enkelte ord fra et søkeresultat. For eksempel så kan man søke opp oppskrifter på salater, men man liker ikke oliven på salaten. Så kan man skrive et minustegn foran ordet oliven. Man kan søke sånn (salat –oliven). Hvis man tar i bruk denne funksjonen, så slipper man å få opp oppskrifter på salater som inneholder oliven.

3. Søke spesifikke ord eller tekst 

Jeg har ofte prøvd å søke etter en spesifikk ting, men ofte har ikke dette dukket opp å nettstedene. Man kan bruke en funksjon til dette, som gjør at man finner frem mye fortere til det du er ute etter å finne. Ved å trykke tastene cmd og F eller Ctrl og F, så vil det dukke opp et søkefelt. Dette søkefeltet kan man bruke til å søke ord, eller setninger som har noe å gjøre med det du vil finne. Disse ordene blir markert, og man finner da frem mye enklere til informasjonen man er ute etter.

4. Andre søkemotorer 

Google har mange ulike søkemotorer, som man bruker når man ser etter noe spesifikt. Man kan bruke Google Scholar til å finne frem til fagartikler og akademisk litteratur. Man kan også bruke Google Patents, som gjør det mulig å søke opp ulike patenter eller patentsøknader.

5. Søk ved hjelp av bilde 

En veldig praktisk funksjon er tilgjengelig på Google sin søkemotor, hvor man kan søke seg frem til noe ved hjelp av et bilde. Dette brukes ofte hvis man lurer på hvor ett bilde er tatt fra, eller innhentet. Ved å laste opp bildet direkte på nettleseren så kan man spore bildets opphav. 

//Murat Mehaj

2 kommentarer til «Google Power Search»

 1. Hei.

  Fint innlegg med en bra lengde.
  Supert at du bruker punkter for å gå inn på ulike deler, men bruk gjerne fet skrift på «overskiften» så er det litt lettere å skille mellom de ulike delene (sånn ved første øyekast. finere ser det ut også).
  Synes du har en fin innleding til innlegget og en god forklaring av google powersearch, samt fin bruk av bilder.

  Skriv gjerne en liten avslutning på innlegget slik at det ikke blir så brå avslutning på innlegget. Du kan eksempelvis dele litt av dine erfaringer, eller enkelt og greit stille leseren et spørsmål for å skape litt engasjement i kommentarfeltet.

  Beate

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *